Logo Modus

Welkom bij Modus!


Onze jonge praktijk kan je vinden in Nijlen. De unieke bereikbaarheid van dit dorp in de provincie Antwerpen biedt u alle mogelijkheden om ons te bereiken.


De praktijk is gelegen in een rustige omgeving maar is vlot bereikbaar via de E313, de trein en het busvervoer.


Het station en de bushalte zijn beiden minder dan 1 km wandelen. De lijn biedt u een uitstekende verbindingen tussen Lier en Herentals.


Daarnaast bieden wij u aan onze praktijk ook parkeergelegenheid aan.
Oorsprong


Je hoorde wellicht al eens van “Modus vivendi” en “Modus operandi”. Hierbij slaat modus steeds op ‘de manier waarop’.

Ook binnen ons eigen leven hebben we onszelf verschillende manieren geleerd waarop we zullen reageren. Het kan hierbij gaan over een manier om onszelf te beschermen, manieren om ons te verdedigen of manieren om te vluchten.Het is een kunst om in je leven jouw groeimodus te leren kennen. Het gaat over dat kantje dat opstapelend werk kan weigeren en ten volle kan genieten van alle geneugten die het leven te bieden heeft. Deze modus stelt je in staat om de doorzetten in jezelf te ontdekken. Het is deze manier van functioneren waarin gevoelens ons niet langer overspoelen maar vatbaar en aanvaardbaard zijn.

Samen gaan we op zoek naar hoe jij kan groeien en bloeien.

Herken je verschillende kanten in uw eigen persoonlijkheid? Dat klopt! In de therapie verwijst men naar ‘Modus’ om deze verschillende kanten te benoemen. Ze worden mee bepaald door de intense gevoelens die we al hebben gekend, de boodschappen die we als kind hebben gekregen maar ook de strategieën die we hebben ontwikkeld om met moeilijke gevoelens, gedachten en gebeurtenissen om te gaan.